środa, 5 lutego 2014

| Ciasto bardzo czekoladowe


 Dzisiaj przepis na ciasto czekoladowe.
Proste, smaczne i szybko znikające :)


|Potrzebujesz:
  • tabliczkę czekolady gorzkiej
  • 2 tabliczki czekolady mlecznej
  • 4 jajka
  • szklankę cukru
  • pół szklanki mąki
  • 100g masła

|Przygotowanie:

Jajka dokładnie wymieszaj z cukrem.  Masło rozpuść razem z połamaną czekoladą w rondlu. Dodaj masę jajeczną i mąkę. Wszystko wymieszaj, aby nie było grudek. Przygotowaną masę przelej na formę (najlepiej o wymiarach 25x25) wyłożoną pergaminem. Piecz około 25 minut- jeżeli chcesz zjeść ciasto wilgotne, 35 minut jeżeli wolisz suche. Temperatura pieczenia- 180stopni.


 
Przepis zaczerpnięty z portalu mniammnia.pl

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz