piątek, 7 lutego 2014

|Kiełbasa w pikantnym sosie

|Potrzebujesz:
  • 40 dag kiełbasy
  • 2 cebule
  • 2 szklanki soku pomidorowego
  • puszka zielonego groszku
  • sól, pieprz
  • 2 średniej wielkości marchewki
  • paprykę w proszku
  • oliwę

|Przygotowanie:


Pokrojoną drobno cebulę zeszklij na patelni z dodatkiem oliwy. Dodaj startą na tarce (duże oczka) marchewkę. Zalej zalewą z groszku i duś, często mieszając, tak aby marchewka zmiękła. Następnie dodaj sok pomidorowy, groszek i przyprawy. Zagotuj. Następnie dodaj kiełbasę (wcześniej możesz ją lekko podsmażyć na patelni). Po dodaniu kiełbasy gotuj na małym ogniu przez około 10 minut. Jeśli to koniecznie, pod koniec dopraw, aby potrawa miła pikantny smak. Podawaj gorące.
Smacznego!




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz